Аз вярвам и помагам – март 2023

За здравето, труда на лекарите от СМП, каузите и добротворчеството

Последния ден от месец Март се превърна в малък празник за децата в ДГ 14 „Дружба“. Той бе посветен на труда на лекарите от СМП, на вдъхновителя на кампанията „Аз вярвам и помагам“, на хората и децата с големи сърца.

И малки и големи имаха възможност да разгледат детската линейка на „Аз вярвам и помагам“, да се запознаят отблизо с животоспасяващото оборудване и труда на лекарите от Спешна помощ. Много детски въпроси – как, защо, кой, какво – търсеха отговори.

И докато групите минаваха да разгледат линейката и да разговарят с лекарския екип, останалите деца проведоха вълнуващи срещи с Владислав, който получи много подаръци, изработени от децата. Снимки, прегръдки, обещания и много усмивки си разменяха взаимно. Децата му показаха монтираното сърце за капачки, дарено на детската градина от Рекламна агенция „Нова Реклама“ – Варна и заедно поставиха събраните капачки.

На празника присъстваха и родители – доброволци в кампанията „Аз вярвам и помагам“. Всички заедно посадиха туи и цветя, които ще растат заедно с добрите дела с кауза. На раздяла всички си направихме снимки с детската линейка, лекарския екип и Влади, и си пожелахме да се видим отново на 29.04.2023 пред Катедралата за следващата голяма кампания за капачки, стотинки и продукти с кауза.

Доброто със Добро се храни. То може да лекува рани. Ти за Доброто недей се оглежда,  защото то живее в теб, и в мен, и във всички нас. Нужна е усмихната и слънчева душа. Нужна е сърдечна и приятелска ръка. Предай нататък добрината – Аз Вярвам и помагам!

Правете всичкото добро, на което сте способни, с всички средства, които имате, по всички начини, които знаете, на всички места, където можете, по всяко време, когато можете, на всеки човек, на когото можете, докато можете! – Джон Уесли