Благовещение – 25 март

На общоградския празник за Благовещение в Концертна зала на БНР – Варна, под патронажа на РУО Варна, се включиха ученици от ОУ „Христо Ботев“, деца от ДГ 14 „Дружба“, ДГ 32 „ Моряче“ и млади таланти от Общински детски комплекс – Школа по пиано.

Традициите оживяха на сцената. Благите вести дойдоха с вестта за раждането на благословенния Божи Син  – етюд от ученици от ОУ „Христо Ботев“, гр. Варна с ръководители г-жа Юлия Янакиева и г-жа Веселина Казакова.

Вестите в православния живот преминаха в българските традиции и обичаи на Благовец, представени с музикална импресия от децата на ДГ Дружба с вокален педагог Евелина Ангелова и старши учител Евгения Балинова.

Поздрав към всички майки отправи Даниела Михайлова- пианистка  към ОДК – Варна с ръководител г-жа Боряна Шопова, в изпълнение на кантата „Исус остава моята радост“ на Йохан Себастиан Бах.

Празникът завърши с танц „Обичам България“ – деца от ДГ „Моряче“ с учители  Полина Славова и Мария Симеонова.

Благовец е! Туй го знаем.
Днеска няма да играем,
а в ръцете със метлички,
здраво ще се трудим всички.

Ще почистиме навред,
никъде да няма смет.
А през огъня висок
всеки ще направи скок.

Чуеш ли пък кукувица,
не оставай без парица.
Колко радост има
в моето сърце!

Я да вземем да му друснем ний едно хорце!

Блага вест в зори да ни споходи!
Мир и щастие, любов и радост!
Злото от живота да си ходи!
Всеки божи ден да бъде сладост!

Деца от група Ян Бибиян при ДГ 14 Дружба участваха в общоградски празник за Благовещение, организиран от РУО -Варна, с музикална импресия „Благи вести!“.

Представяме Ви тяхното участие.

Гордеем се с Вас деца! Вложихте обич, желание, страст, знания за традициите и обичаите. Водени от вокалния ни педагог -г-жа Ангелова, вдъхновени от г-жа Балинова, Люцканова и Гаданчева -директор на ДГ, Вие представихте обичаите на Благовец по невероятен начин -с музика, танц и послания.

Благодарим и на родителите за съпричастността и подкрепата.

ЗАЕДНО възпитаваме, водим децата по пътя на просвещението и уроците по доброта и родолюбие.