Вода за мир! Вода за живот!

За живота на Земята
много нужна е водата.
Без вода не можем ние
всеки пие и се мие.

Без вода не могат птичките,
Ни цветята и тревичките.
И животните ще бъдат жадни,
ако водоемите са празни.

В нея плуват риби и планктони,
край вода живеят много насекоми.
Тя ни прави здрави и щастливи,
чисти, спретнати и живи.

Нужна ни е всеки час,
водата е живот за нас.

Дните на действие за Деня на ВОДАТА преминаха с много емоции, послания и творчески работилници. Бъдещите еколози показаха завидни знания за безценния дар на природата-  ВОДАТА. Най-малките откриха силата на водната капка, докосвайки се до кукления театър по авторска приказка на педагозите от група Незабравка и Ян Бибиян. Любопитството им продължи в игри и опити с водата. С интерес откриха вълшебствата на цветната вода и защо трябва да пазим чиста водата.

По-големите им приятели от група Мики Маус и Мечо Пух, опирайки се на своя опит отправиха своите крилати мисли за водата, послания и правила за опазване на чисти водните ни богатства. Впечатляващи са постерите изработени от учители и деца.

Децата от група Делфинче и Пчеличка превърнаха дните на действие в празник на еколозите и знанието. Проведените еко игри провокира децата да оценяват житейски ситуации, да откриват причините за различни еко катастрофи. Забавни бяха и състезателните игри с вода, в които важно условие бе да пренесат водата без да загубят капчици от нея. А в художествено-творческите работилници  децата рисуваха, конструираха книжки и рисунки за водата.

Бъдещите първокласници от група Смехорани, Звездичка, Лъвчета и Слънчо влязаха в ролята на писатели и разказаха своя приказка за водата, която може да прочетете в дигиталната ни книжка.

В нея ще откриете и невероятните пана, колажи, рисунки и постери от семейната творителница „В един глас за ВОДАТА“.