Възпитаваме шампиони

Една незабравима среща с Ваня Стамболова – лекоатлет, донесъл много награди и призови места за България – сребърен медал от Световно първенство през 2006, златен медал от Европеейско първенство на открито в Гьотеборг, 2010 г- бронзов медал на Световното първенство по лека атлетика в зала на 400 метра гладко бягане и сребърен на 400 м с препятствия от Европейското първенство на открито в Барселона.

В непринуден разговор децата споделиха какво знаят за спорта лека атлетика, за първия допир до спортните занимания. Задаваха въпроси за вълшебството на овчарския скок, за хвърляне на чук, гюле, копие. Малко плахо, но с голямо любопитство, децата зададоха въпроса „Как се става шампион?“

Заедно с Ваня Стамболова децата от група Делфинче проведоха своята първа тренировка – игри за раздвижване, подвижни и щафетни игри за внимание и концентрация. Децата показаха добра двигателна култура и желание да спортуват за здраве.

На раздяла Ваня Стамболова им пожела да обичат спорта, да постигат успехи в спортните изяви. Тя им даде и криле с пожеланието, че един от тях може да е бъдещия шампион на България.

Благодарим на г-жа Стамболова за споделеното време и незабравимата среща с децата на ДГ „Дружба“.

Деца шампиони

Още една вълнуваща среща с Ивайла Йорданова, картотекиран състезател по художествена гимнастика в категория до 11 години. Тя е бивш възпитаник на ДГ „Дружба“ и любовта й към спорта и художествената гимнастика се роди тук. Ивайла от 2023 година се състезава в ансамбъл на държавни първенства и представлява спортен клуб по художествена гимнастика “Грация” – Варна.

Печелила е много и само златни медали.

С много обич и вълнение Ивайла разказа за художествената гимнастика. Показа пред децата уредите с които играе, както и различни упражнения и елементи от съчетанията с тях.

Децата от група Делфинче също споделиха своите първи стъпки в художествената гимнастика – допълнителна форма по Програма на Община Варна за приобщаващо образование.

Пожелаваме на Ивайла да върви смело по стълбицата на успеха.

Срещите с нашите бъдещи шампиони продължават. Вярвяме, че това ще насърчи децата за активна двигателна дейност – една от целите от проекта ни по НП „Хубаво е в детската градина“ и приоритет в образователната политика на детската градина.