Вълшебният свят на буквите

Буквичките вече уча и дори да сричам знам.
Буквите като дечица тичат, скачат в надпревара:
ту се хващат за ръчица, ту играят те на жмичка.
Мои буквички добри, ние ще ви съберем
в срички, думи, изречения
Азбуката вече знаем и дори четем.
Най-голямата магия учим на света!

Децата от група Смехорани, Слънчо и Звездичка показаха завидни знания и умения по Български език. Познавателните задачи в игри и загадки, предизвикателствата да откриват скрити букви и създават с тях срички, думи, изречения не затрудни нито едно дете.

Активни участници в образователния форум бяха и родителите, които провокираха децата да мислят и отговарят – какви срички може да образуваме от живите букви, какви думички образуват живите срички, колко са сричките в назована от тях дума.

Образователният форум завърши с музикален поздрав и поощрителни оценки за успехите на децата по пътя на ограмотяването. Много аплодисменти получи Виктор от група Звездичка, който бе предизвикан да прочете непознат за него текст, разказващ какво вече знаят и могат децата на ДГ „Дружба“.

В образователния форум екипите на група Слънчи, Звездичка и Счехорани, показаха, че играта и игровите подходи, системната и задълбочена работа, доброто взаимодействие с родителската общност, са гарант към успеха на нашите деца.