Даровете на есента и кулинарните умения на децата – октомври 2020

Дни преди световния ден на храната – 16 октомври, в група „Делфинче“ се организира кулинарен ден на българската туршия.

Всяко дете донесе зеленчуци родно производство, а някои от тях бяха произведени от децата и техните родители. В игри и закачки бъдещите първокласници  показаха завидни знания за зеленчуците и ползата за здравето на хората. Обсъдени бяха различни рецепти, след което всички екипно решиха и избраха рецептата за българска туршия. В края на кулинарния ден останалите продукти децата подариха на своите приятели от група „Незабравка“, разказаха и им помогнаха да си приготвят вкусна туршия.

След забавните кулинарни занимания децата бяха провокирани да търсят отговори на много въпроси – какво да направим с хранителните отпадъци, как по друг начин може да съхраним даровете на есента, защо не трябва да изхвърляме храна. 

Предлагаме Ви да се включите в едно забавно приключение „Цялото семейство в кухнята“. Изгледайте с децата първия от специалните готварски мастър класове „Заедно в кухнята“с шеф Лео Бианки и неговите близнаци Матия и Николо и ще видите колко забавно може да бъде готвенето с деца вкъщи и колко полезно е то за изграждането на култура на балансирано хранене у децата. 

Може да споделите с нас като коментар вашите преживявания от дейности „Заедно в кухнята“, „Моята здравословна закуска“ или други свързани със здравословото и балансирано хранене.