Да намалим пластмасата – глобални дни

ЗАЕДНО ЗА ЧИСТА ПЛАНЕТА! – глобални дни на действие

Да намалим пластмасата в ежедневието 

Това е второто предизвикателство от глобалните дни с 5-те R – Refuse, Reduce, Reuse, Recycle and Repurpose.

В продължение на няколко дена децата научиха къде живее пластмасата, може ли тя да се рециклира. По достъпен начин педагозите провокираха децата да открият в какво може да се превръща пластмасата, преминавайки през различни производства. Това провокира много въпроси свързани с правилния избор на предмети и продукти и как това влияе на природата. Интересен бе факта, колко много боклуци изхвърля човек през живота си, колко години трябва на различните отпадъци, за да се разградят.

Много детски въпроси – защо, как, какво. Много детски предложения и послания да опазим природата чиста.

Нека намалим пластмасата в ежедневието си! Нека помислим за бъдещето на нашия общ дом – Земята!

Капачки с кауза – да творим ДОБРО за природата и децата 

Второто предизвикателство от глобалните дни с 5-те R – Refuse, Reduce, Reuse, Recycle and Repurposeпродължава и ще продължава в подкрепа на добра кауза и с грижа за природата

Нашето сърце за добра кауза се пълни ежедневно от деца, родители, съкварталци и персонала на ДГ № 14 „Дружба“. На 29.04.2023 пред Катедралния храм в града ни децата предадоха 135 кг пластмасови капачки за реализиране на следващите каузи на Аз вярвам и помагам.

Продължаваме заедно да творим ДОБРО и да се грижим за природата и нашият общ дом!

Предаване на капачки

135 кг капачки от деца, родители и педагози в ДГ 14 „Дружба“ – Варна, жълти стотинки и вяра в ДОБРОТО. Ние сме заедно с добротворците от „Аз Вярвам и Помагам“ ! Заедно сме от самото начало.  Заедно творим бъдеще!

С благодарност към група Смехорани за инициативността при извозване и предаване на капачките.