Да опознаем света – STEAM седмица

Децата от група ,,Мики Маус“ навлязоха смело и с интерес в света на науката през седмица посветена на СТЕАМ обучението. Чрез редица експерименти те се запознаха със загадъчния свят на светлината, слънчевите лъчи и сянката. Разбраха как се появява вятър и силата на въздуха. Експериментите им помогнаха сами да открият свойства и качества на наблюдаваните явления, да достигнат до изводи, да осмислят връзки и зависимости. Запознаха се и с нестандартни начини за рисуване, което им донесе наслада и вълнение.

А проектът на тема „Моят домашен любимец“ обедини усилия на деца и родители и даде възможност на децата сами да ги изложат пред другите. Чрез плакати, макети и впечатляващи презентации, те представиха информация за своите любимци. Родителите помогнаха на децата да изразят своите идеи по творчески начин. Това повиши тяхното самочувствие, формира желание и умение за изява.

STEAM седмицата беше истинско научно забавление за децата. Те научиха не само факти и понятия, но и развиха детското любопитство, творческия потенциал и наблюдателност.

Това е само началото на техния път към знания и опознаване на света.