Движете се за здраве, сила и живот + тест

„Животът изисква движение“ ( Аристотел)

Съществуват безспорни доказателства за вредното влияние на обездвижването върху здравето, трудоспособността и дълголетието на човека.

Редовните физически упражнения повишават самочувствието, подобряват настроението и намаляват стреса, подобряват познавателната активност при децата. И още – поддържат костите, ставите и мускулите в добро състояние, тъй като подобряват обмяната на веществата и повишават устойчивостта на организма.

Клуб Спорт и здраве споделя с Вас електронна книжка от рубриката „Движение, спорт и здраве“ и споделя размисли за началото на деня – утринна гимнастика в детската градина.

Физическата активност може да Ви помогне да се чувствате по-добре!

Физическата активност може да Ви помогне да изглеждате по-добре!

Физическата активност може да Ви помогне да бъдете по-здрави!

Предлагаме Ви Тест за оценка на физическата активност

Запознайте се с пирамидата на физическата активност. Тя е разделена на четири етажа. Всеки етаж предлага набор от физически дейности. Колкото по-нагоре се изкачваме, толкова по-трудни стават упражненията, но пък и по-малко време трябва да отделяме за тях.

Ценността на тази пирамида е, че всеки може да я нагоди към своя вкус и начин на живот. Винаги трябва да започваме от основата на пирамидата и да преминаваме към следващото ниво, едва след достигане на определена физическа форма. Но главното е да се разделим веднъж завинаги със заседналия живот. Достатъчни са и малко движения, но да се правят редовно!