Ден без автомобили

С грижа за природата и здравето

Екипът на група „Звездичка“ стимулира деца и родители от всички групи да се включат в инициативата Ден без автомобили, стартирал на 21 октомври 2022.

За децата на група „Звездичка“ денят се превърна в празник на безопасността и спорта. Проведе се урок по безопасно управление на велосипед и тротинетка, а на плащодката по БДП децата демонстрираха знания за правилата на движения, запознаха се с  пътните знаци – внимание деца, пешеходна пътека, стоп, внимание велосипедисти. А най-вълнуващ бе момента когато отстъпиха своите тротинетки на по-малките деца от група „Мики Маус“, помогнаха им да сложат каските и ги съпроводиха по велоалеята, като им обясняваха какво трябва да правят, за да не се наранят или прегази кола. Това само може да ни радва – децата имат знания и могат да ги предават нататък.

Щафетата бе поета от деца и родители от група „Смехорани“, които продължиха инициативата и в почивните дни.

Предизвикателството продължи с образователни игри  и занимания за други възможности да се предвижваме без автомобили, какво е необходимо да знаеш когато яздиш кон и къде може да го правиш. С много емоции бе изпълнено състезанието с гумени кончета в група „Мики Маус“.