Ден на Варна – урок по родолюбие

15 Август 2023

Свето Успение Богородично и Деня на Варна

Концерти, празнична заря и регата са част от събитията за Деня на Варна – 15 август – Успение на Света Богородица

Денят на Варна – урок по родолюбие за малки и големи

 

В навечерието на големият празник Свето Успение Богородично и Празникът на град Варна в ДГ Дружба малки и големи се включиха в едно вълнуващо пътешествие в морският ни град.

Децата споделяха свои преживявания в красивата ни морска градина, изброяваха и разказваха за различни забележителности в града ни – Спортната зала, Фестивален комплекс, Обсерваторията, Аквариума, Делфинариума, Зоологическата градина, Библиотеката, Театъра, Детския кът с кривото дърво, Морето, Пристанището, Морско училище.

В големите групи с играта „Предай нататък“ децата назоваваха с красиви думи Варна – прекрасен, роден, усмихнат, слънчев, модерен, интересен, желан, привлекателен град.

Художествени ателиета отвориха врати във всички групи, за да се реализира детският проект „Аз обичам Варна“. Шарени букви, игриви рибки, цветя, море и слънце украсиха балконите на първия етаж.

В двора на детската градина деца и родители се насладиха на детските творчески решения. С грейнали очички те разказваха за преживяното, за празничния ден на Варна и кои имена ще имат празник на 15 август – Свето Успение Богородично.

Децата на Дружба са истински родолюбци, които обичат Варна и познават правилата, за да я пазят чиста, зелена и красива.

Ех, хубава си Варна, Варна, Варна –

с моряци, чайки бели и Черното море!

Честит празник, Варна! Честити да са всички именици!