Ден на космонавтиката – 12 април

12 април бе необикновен ден и за децата на ДГ 14 „Дружба“. Всяко дете влезе в ролята на малък космонавт, за да се запознае с тайните на безкрайната вселена. Чрез видеофилми, образователни презентации и интерактивни карти децата обогатиха познанията си за планетите и разбраха защо тя се нарича „Слънчева“, как се става астронавт и какво е да бъдеш част от екипажа на космически кораб. Научиха и изследваха невидимата сила „Земно притегляне“ и откриха, че тя е тази, която ни помага да не излетим в космоса.

Децата в група „Смехорани“ и „Мики Маус“ имаха уникална възможност да разгледат картите с вграден изкуствен интелект. С магията на технологиите, планетите оживяха в триизмерни говорещи изображения и се представиха пред децата с любопитни факти. А децата от група „Слънчо“ и „Лъвчета“ показаха сръчност и конструираха приказно пътешествие с луноход.

Заредени със знания, всички деца имаха уникалната възможност да претворят в игра космическото пътешествие, да влязат в ролята на екипаж, обследващ космическото пространство.

Благодарим на всички родители от група Мики Маус, подкрепили усилията на екипа в конструирането на космическия кораб, в изработката на реактивни ракети и планети. В творческите еко-работилнички у дома и в детската градина чрез рециклиращото изкуство се създаде прекрасна пропс-сцена за фотосесии и ролеви игри.

Чрез знания, преживявания, творчески проекти, първи научни опити за земното притегляне, децата разбраха, че небето не е граница, а само началото на невероятни приключения. Снимките от този специален момент ще останат спомен от едно вълнуващо пътешествие.

Вярвайте в себе си и нека всяка мечта бъде звезда, която сияе в безкрайния космос!