Ден на стоматолога – 9 февруари

По повод Световния ден на стоматолога 9 февруари група „Слънчо“ и група „Лъвчета“ организираха Ден на здравето, заедно с родители, работещи професията стоматолог – д-р Йоанна Йорданова – майка на Теодор и д-р Надица Коцева – майка на Михаил.

По забавен и интересен начин децата бяха запознати с любопитни факти за професията зъболекар и с инструментите, които ползват в стоматологичния кабинет. Децата от двете групи участваха в практически упражнения, ръководени от специалистите, затова как трябва да си мият зъбките и как можем да ги запазим по-дълго време здрави.

Въодушевено задаваха въпроси и научиха, че Чук и Пук се страхуват от четката, пастата и водата, а децата трябва да бъдат смели и да посещават зъболекаря при нужда.

Всеки получи подарък четка и паста за зъби и разбраха за видовете зъби, тяхната функция, както и че под всяко млечно зъбче се крие ново. На срещата децата научиха кои са вредните и полезни храни за зъбките.

В група „Лъвчета“ децата се упражняваха да мият правилно зъбките под контрола на д-р Йорданова.

На раздяла децата подариха на д-р Коцева и д-р Йорданова постер с пожелания, а на целия персонал смелите лъвчета раздадоха по едно зъбче с послание – „Пази зъбките си здрави и чисти – това ще пази и сърцето ти“.

Благодарим Ви родители, че бяхте част от нашата здравна, образователна програма!