Европейска седмица на мобилността

Децата от ДГ 14 ,,Дружба“ се включиха в редица мероприятия по повод Европейската седмица на мобилността. Проведоха се състезателни игри по БДП под мотото „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“ с деца от четвърта група в задължителна предучилищна подготовка.

В спортна надпревара децата от група „Мики Маус“ и „Мечо Пух“ показаха завидни знания в игрите „Сглоби знака“, „Правилно – грешно“, „Подреди знаците“.  На площадката по БДП децата в реални условия затвърдиха безопасното пресичане на кръстовище с регулировчик и със светофар.

Децата демонстрираха умения за каране на велосипед и тротинетка при спазване правилата за уличното движение.

В салона по безопасност децата от трета група в задължителна предучилищна подготовка чрез практическите игри и упражнения демонстрираха уверено знания за безопасно движение по пътищата. В творческите ателиета малките художници претвориха в картини безопасните места на улицата и правилата на движение.

Изявените ни художници от група „Мики Маус“ се включиха в националния конкурс Моето ДЗИ – 2021 с уникални рисунки под мотото „Не си сам на пътя“.

А по-малките деца в детската градина рисуваха цветовете на светофара и участваха в игри за правилно пресичане на пътното платно. Те разбраха, че правилата за движение са Важни и трябва да се спазват от пешеходец и шофьор.