Един дъждовен ден

Един дъждовен ден,
пълен с предизвикателства, нови знания и умения

Децата от група Мики Маус и Мечо Пух днес научиха откъде идва дъжда, как помага на градинарите, как се образуват локвите. Природата им даде възможност да наблюдават лекия дъждец, който премина в силен дъжд, придружен с гръмотевична буря. Това предизвика много въпроси- за бурите, за буреносните облаци.

Децата сами направиха връзката светкавица-гръмотевица и установиха, кое е първо. Времето от светкавицата до гръмотевицата те отмерваха брез броене.

Темата бе много благодатна малки и големи да обменят знания и умения. В занималнята на група Звездички бе организирано художествено ателие „Творим, учим, споделяме“ под ръководството на г-жа Ботева и г-жа Танева. В рисунките на децата оживяха буреносни облаци и светкавици чрез техниката батик. Творческият процес бе съпроводен с въпроси и отговори, с обяснение кое как се рисува, споделяне и изпробване на новата изобразителна техника.

Удовлетворение, радост, благодарност и гордост грееше в очите на малки и големи.

Нашите следващи предизвикателства са:

  • Какво ще открия след дъжда в двора на детската градина, парка?
  • Познавам ли правилата за безопасност по време на буря?
  • Чудесата на водата и водни забави.

БЕЗОПАСНОСТ ПО ВРЕМЕ НА БУРЯ

Децата от ДГ Дружба се запознаха с 10- те важни правила по време на буря. Г-жа Танева разказа на децата за бурята и отговори на всички детски въпроси. Необходими са по-малко от 5 минути, за да бъдете информирани за своята безопасност при буря.