Един специален ден с приятели

Денят започна с предизвикателство „Сглоби, отгатни и разкажи“. С радост децата откриха, че с новия пъзел създадоха картина – снимка с всички деца от група Мики Маус и техните нови приятели – бъдещите първокласници от група Лъвчета. В началото се затрудниха, но заедно успяха. Тази снимка стана символ на сплотеност и единство.

Денят продължи с весели игри на двора. Забавната сетивна игра „Развален молив“ бе истинско предизвикателство. Да рисуваш на лист прикачен на гърба на приятел, а той чрез своите сетива да отгатва какво рисуваш  и така се предава до първия седящ на вълшебното влакче от художници. Целта е колкото се може по-точен да се получи образа в края на редицата. Забавен край, но с поука – колко е важно да говорим помежду си, да обсъждаме и да се подкрепяме.

Забавленията не свършиха до тук. Без „сърдити човечета“, а с усмивки и радостен детски смях премина отборната игра „Не се сърди, човече!“. След като се договориха за правилата играта стартира. Споделянето на знания и умения се оказа от изключителна важност, за справедливото преместване на пионките.

Спортен хъс, екипност и разбирателство – това бе ценен урок за всички от участитето им в тази така популярна игра.

На детството магията и красотата

се крие във веселието и играта.

С приятели навсякъде намираме приключения

Не спираме да търсим ние забавления!