Една сбъдната мечта

Важно е да даваме криле на нашите деца да мечтаят, но е необходимо да им показваме и пътя, който трябва да извървят, за да сбъднат мечтите си. В тази посока инициативата ни в плана за сътрудничество и взаимодействие с родители „Учим Заедно“ крие много възможности.

В група „Звездичка“ гостува талантливият музикант и изпълнител на джаз – музика Хуан Руа Диаз (баща на Сара). По атрактивен и интересен начин той представи на децата няколко духови инструменти и им разказа за пътя на своята сбъдната мечта. Децата разбраха, че да станеш успешен музикант и изпълнител не е лесна работа, изискват се много труд, свирене, репетиция и постоянство.

Хуан Руа Диаз свири на саксофон и представи на децата различните стилове музика, които могат да бъдат изпълнени с него. Децата задаваха много въпроси свързани с произхода на саксофона и споделиха за своите  чувства и емоции, които преживяха по време на изпълненията.  Историята на Хуан за сбъдването на неговата мечта, беше вълнуваща, емоционална и много вдъхновяваща за децата и за нас, възрастните. С нетърпение очакваме следващата музикална среща.

Екипът на детската градина благодари на г-н Хуан Диаз за споделения опит и любовта, с която дари всички деца.