Еко празник – зелен кръговрат

Проект Litter Less Plus 2023 e към своя финал, но ангажираността на деца, учители и родители за намаляване на отпадъците продължава.

В началото на учебната година нашите природозащитници отправиха екопослания към малки и големи и представиха изложба от детските работилнички за втори живот на отпадъците.

“Да намалим отпадъците – зелен кръговрат за чиста природа“ – под това мото преминаха еко празника. Децата от група Лъвчета и Смехорани показаха завидни знания и умениия за разделно събиране на отпадъци, участвайки в различни еко игри за разделно събиране, рисуване на рециклиращи символи, които насърчат въображението и творчеството на децата.

Децата от група Делфинче и Смехорани в навечерието на Европейската нощ на учените се включиха в научно приключение за кръговата икономика и намаляването на отпадъците. Децата бяха насърчавани да мислят креативно и да откриват пътя и кръговрата на отпадъците, как те могат да се превърнат в ресурси, които да се използват за полезни цели.

Дейностите, резултатите и постигнатото с Проект Litter Less Plus 2023 ще се предстатвят на кръгла маса, организирана от ДГ 14 „Дружба“ и ДГ № 39 „Приказка“. Тя ще се проведе на 06.10.2023 в Младежки дом Варна – зала концертна. Отправяме покана към всички, които искат да се докоснат и споделят свои виждания и мисли за екологичното образование в детската градина – предизвикателства, решения, модели, добри практики.