За животните с любов

По повод международния ден на бездомните животни, родители, деца и учители от група „Мики Маус“ посетиха фермата за безстопанствени животни на LUCKY HUNT в село Крумово.

Топлото посрещане, внимание и приятната обстановка остават незабравими. Децата получиха ценен урок с правила за поведение при среща с непознати животни, разбраха как да се представят и да се сприятелят с куче, преодоляха страхове.

Във фермата срещнаха и общуваха с мили кучета и котки, наперени фазани, чинчили, дружелюбни магаренца и понита. В специално помещение, децата се запознаха с животни с физически увреждания в следствие на инциденти. Разговаряха  за опасностите на пътя и откриха, че те са много и за хора, и за животни.

Деца и родители се насладиха на един различен и приятен следобед.  Посещението на фермата бе не само забавление, но и ценен урок за отговорност и съпричастност . Разнообразните дейности и възможността да взаимодействат с различни видове животни създадоха неповторимо преживяване, което насърчи  и мотивира децата  да продължават да се грижат за животните с любов, търпение и разбиране.