Звъни, звъни звънчето

15 септември – един специален ден за малки и големи

Празникът премина с много емоции и усмивки. Още в ранни зори деца посрещаха своите приятели и техните родители с като ги провокираха с послания за Безопасно детство, Чиста природа и благотворителен базар с ръчно изработени сувенири и вълшебен крем, изработени от група Смехорани и Лъвчета.

Със своята стоп палка всички родители бяха спирани и им бе напомняно да ПАЗЯТ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ! ДА СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ! ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ЗА ПРЕДПАЗНИТЕ КОЛАНИ И ОГРАНИЧЕНИЯТА В СКОРОСТТА!

Децата с учудване откриваха, че много от възрастните хора наистина слушаха внимателно и приемаха техните полезни съвети. Това бе един вълнуващ урок по безопасност за малки и големи.

15 септември – един специален ден с еко послания

„Зелена наука“ – под това мото децата посрещнаха своите родители и представиха свои решения за втори живот на отпадъците.

Децата на Дружба ентусиазирано раздаваха флаери и обясняваха важността на разделното събиране на отпадъците. Главната цел на инициативата беше все повече хора да осъзнаят необходимостта от разделно събиране на отпадъците и тяхното рециклиране за Чиста околна среда. Инициативата беше посрещната положително и всички, които получиха флаери изразяваха своята подкрепа и обещаха да включат в своето ежедневие разделното събиране на отпадъци.

Раздаването на флаерите беше част от образователната програма и заключителният етап на Проект Litter Less Plus 2023 – “Да намалим отпадъците – зелен кръговрат за чиста природа“, в който детската градина участва.

Малките еколози се чувстваха горди и щастливи, че вече имат знания за процесите на рециклиране – важно условие за намаляване на отпадъците.

15 септември – един специален ден с мил спомен

В първия учебен ден децата бяха посрещнати с питка и сол. Това е стар и уважаван традиционен начин за пожелаване на успешно начало на учебната година. Но традицията бе допълнена и с иновативен подход – да запечатат този миг в снимка, но не каква да е, а празнична и запомняща се.

15 септември – вълнуващ, красив, пълен с очакване и надежди!

Първият учебен ден в ДГ Дружба започна с химна на детската градина, възпяващ добротворчеството, дружбата и толерантността. По традиция празникът започна с тържествено посрещане и издигане на българския флаг, с химна, който прикова малки и големи. Празникът бе открит от директора на детската градина г-жа Гаданчева с пожелания и благослов към деца, родители, учители, помощник възпитатели.

С цветни балони и цветни мечти, със слънчеви усмивки и ведри лица, с песни, стихове и много настроение децата отбелязаха началото на учебната година. Преди звънчето да ги призове към нови приключения в света на познанието, деца-орисници от група Смехорани отправиха свои пожелания по детски, а с полета на балони децата от група Делфинче пожелаха на всички усмивки, безгрижно детство, успехи и добри дела.

Всички групи, водени от своите родители и помощник възпитатели преминаха под цветния венец.

Настоятелството и екипът на ДГ „Дружба“ отправят благодарност за креативността, иновативността и солидарността в различни каузи и проекти и изразиха подкрепа в реализацията на новата идея за изграждане на детски фитнес център, както и други смели идеи в името на децата на Дружба.

Да е честита, здрава, спокойна и успешна новата учебна година!