Здравният портал Фунгомун е партньор на ДГ №14 „Дружба“

Целта на това партньорство е да се предложи знание на родителите за начините за поддържане на висок имунитет, както за тях самите, така и за техните деца.

Защо това е важно?

В момента целият свят е свидетел на един бързоразпространяващ се Коронавирус, наречен Covid-19. Той е подобен на грипните вируси, но особеното при него е дългия инкубационен период: 14-20 дни.

Как можем да се защитим?

Най-добрата защита е изграждането на висок имунитет. Винаги са се появявали различни вируси, различни заплахи за живота на човека.
Но Бог, като създател на човека – най-висшия организъм на Земята, не го е оставил на произвола. Той е вложил в него една висша интелигентност, която се нарича „Имунна система“.

Повече за механизма на Имунната система, описан на разбираем език, може да прочетете тук: „Механизъм на имунната система“.

И така, ние трябва да се погрижим за Имунната си система отрано и така няма да се страхуваме от вирусите.

Знайно е, че няма лекарство за Covid-19. Дори и да се открие лекарство или ваксина, това не може да ни успокои. Във всеки един момент вирусът може да мутира или да се появи нов вирус и тогава пак сме сами на бойното поле.

Правило за защита!

Не трябва да търсим хапче или ваксина, които да убият вируса. Ние имаме собствена мощна армия, която е толкова добре въоръжена и организирана, че нищо не може да й противостои. Тази армия е нашата Имунна система.

Какво означава добра Имунна система на човека?

Това означава, че неговите имунни клетки – макрофаги, Т-лимфоцити, NK-клетки и други – са активирани и в повишена бойна готовност.
Обратно, при слаба Имунна система тези клетки са като заспали, слабо подвижни и не могат да забележат вирусите и да им противодействат. Това води до бързо разболяване и дори – смърт.

С какви хранителни добавки да подобрим нашата Имунна система?

Основният ключ за засилване на Имунната система са специфичните вещества – полизахариди, наречени бета-D-глюкани, за които е доказано, че активират имунните клетки.

Повече за глюканите може да прочетете тук:
„Бета-Глюкан: Ключът на природата за засилване на имунната система“

Тези вещества се съдържат в много природни продукти, като боров прашец, гъбата Рейши, гъбата Кордицепс и др.

Освен техните антивирусни и антитуморни (антиракови) свойства, тези добавки действат многоспектърно за здравето на човека и могат да лекуват различни тъкани, органи и системи. Така се постига цялостно здраве, защото:

„ПРИРОДАТА Е ВЕЛИКАТА ЛЕЧИТЕЛКА!“