Климатични шампиони

Децата от група „Мики Маус“ приеха предизвикателството на Cartoon Network. Те вече имат своя членска карта и започват еко пътешествие с много задачи. Изпълнението на всяка от тях ще им носи по едно прекрасно цвете за виртуалната им градинка.

Задача № 1 – фотографи

Задача № 2 – да се изработят играчки за животни от непотребни дрехи, чорапи и парцали, а ние и предаваме и благотворителна кауза – ще дарим играчките за кучета на организацията Анимал Хоуп , която закриля, лекува и осиновява кучета във Варна .

Задача № 3 – екологични супер герои

Децата са въодушевени и с радост участват в еко надпреварата, откривайки красотата в заобикалящия ги свят, начини и модели за екосъобразен начин на живот – и всичко на принципа „действам – преживявам – уча“. Това е ефективен подход не само в екологичното образование и възпитание на подрастващите, а и път за личностно израстване на децата.

За всички детски успехи и приключения може да прочетете в нашата електронна книжка, която ще се обогатява с всяка еко задача.

За всички детски успехи и приключения може да прочетете в нашата електронна книжка:

С дейностите към Климатичните шампиони започва и „Големият лов на растения“ – проектно пътешествие в двора на детската градина, насочен към биоразнообразието, достигнал до нас, благодарение на Българско движение „Син флаг“.