Коледа за баба

ТВОРИМ ДОБРИНА! ВЪЗПИТАВАМЕ МИЛОСЪРДИЕ!

Неочакваните жестове топлят сърцето, карат душата да се усмихне и да се почувства по-добре. Всеки жест , който правим – колкото и малък да е – може за човека отсреща да е от голямо значение. А за всички баби и дядовци, които ще посрещнат най-светлите коледни празници в хосписи и домове за стари хора – това е и тяхното малко чудо.

Детска градина „Дружба“ се включи в инициативата „Коледа за баба“.

За втора поредна година деца, учители и родители творят, за да стоплят още човешки сърца.  Старта е даден от децата в група Мики Маус, които споделиха с  репортери на БНТ за своята любов към баба и желанието им да подарят усмивки на възрастни хора в хосписи и социалните домове в цялата страна. „Предай нататък!“ бе посланието на децата.

Всяко дете, а защо не и вече пораснало такова, може да създаде картичка с каквато техника желае. Представете си как една отрудена ръка на някоя баба или дядо я държат в ръка. И какво ще прочетат там – решете вие. Оставете своето послание, своето добро. От сърце за сърце.

В края на срещата с репортерите, госпожа Димиева, която през 2020 година вдъхнови деца, родители и колеги да се включат в инициативата сподели пред БНТ за малките големи уроци по добротворство в детската градина, които имат своето житейско и възпитателно отражение.

Правете добро! Поощрявайте  децата за всеки жест на доброта, толерантност и взаимопомощ.

Днес предадохме в магазин „На тъмно“ нашата обич, нашите пожелания чрез ръчно изработените картички, направени с много любов за баби и дядовци, настанени в старчески домове или хосписи. Дано зарядът, който носят, да запали искрица надежда и озари с коледна магия техните сърца.