Кулинарно ателие в група Лъвчета

Дни преди рождения ден на детската градина в група  ,,Лъвчета“ отвори врати апетитно кулинарно предизвикателство с родители. Шеф-готвачи за деня бяха бащата на Петър – Сергей Сергеев и майката на Дария – Веселина Иванова.

Преди старта на голямото готвене децата разгледаха хранителната пирамида и разговаряха как всяка храна може да се превърне в здравословна. Кулинарното пътешествие започна с приготвянето на здравословни сандвичи.

Под ръководството на родителите приготвиха здравословен крем с чия и плодове, който поставиха в кошничка и украсиха с различни плодове. А следобед с бащата на Петър децата приготвиха здравословни сладки изкушения, а за рождения ден на детската градина изработиха вкусна торта по специална рецепта. Украсата на тортата е плод на въображението на децата от група Лъвчета.

Благодарим на г-н Сергей Серхеев и г-жа Веселина Иванова, запалили у децата желанието да готвят и творят в кухнята, да създават здравословно меню. Вие вдъхновихте много деца и разкрихте нови хоризонти в мечтите им.

Кулинарното пътешествие в света на вкусните и здравословни храни „Азбука на Здравето“ е част от проекта на детската градина по ПН „Хубаво е в детската градина“