Лего надпревара в гр. Звездичка

Играя, мечтая, творя
– „Сцени от бъдещето“ – Лего надпревара в сезон Шедьовър

Във финалната 10-та сесия, деца и родители от група „Звездичка“ се включиха в творческа надпревара. Още един нестандартен празник на знания, умения и творчество.

Празничната обстановка и предизвикателствата в сцени от бъдещето провокираха въображението на децата. Четирите отборни екипа – ВОДА, ЗЕМЯ, НЕБЕ, ЛУНА   се справиха с езиковата конструктивна игра „Това е името на нашият екип“. След като бяха избрани родители-консултанти и жури, което да оценява работата на екипите се даде старт на Лего надпреварата „Сцени от бъдещето“.

И четирите екипа демонстрираха умения да се изслушват, договарят, да споделят части и намират креативни решения за идеите си. Родителите- консултанти споделиха, че са възхитени от способността на децата да реализират и обогатяват с детайли въображаемите сцени – музей под земята, изложба под водата. Във всички проекти бе помислено за безопасността на зрители и участници в сцените. За своята креативност, екипност и умения за презентиране на сътвореното, екипите получиха грамоти. В заключителната част на Лего надпреварата всяко дете получи грамота за вдъхновяващото участие в сезон Шедьоври.

Благодарим на Центъра за творческо обучение за възможността децата да се докоснат до една нестандартна образователна програма, разкриваща страстта на хората към изкуствата. Проектът вдъхнови децата да експериментират и изграждат увереност и критично мислене.

Децата строиха задружно, изслушваха се, придобиха умения да споделят идеи и части от комплектите LEGO Education STEAM Park и тематичния комплект за сезона – Discover.

В образователните сесии пред децата бяха поставени предизвикателства за различни професии и съоръжения. Децата откриха как хората споделят това, което обичат да правят с другите.

В края на проекта сме горди да споделим с Вас, че децата усвоиха основните ценности на LEGO за образованието – Работа в екип, Иновации, Откривателство, Забавление,  Приобщаване и Взаимодействие.