Лего надпревара в гр. Пчеличка

Играя, мечтая, творя – Лего надпревара в сезон Шедьоври

Във финалната 10-та сесия деца и родители от група Пчеличка се включиха в творческа надпревара. Това бе един нестандартен празник на знания, умения, творчество и желание за помогнат на Изи и нейните приятели, които искат да полетят в космоса и да се забавляват на друга планета. Обстановката в групата бе творческа, вдъхновяваща към пътешествие към незнайни светове. Изработените космически кораби, космонавти по метода на рециклиращото изкуство, нарисуваните планети на черен папирус, модел на слънчевата система, телескопи и ракета с името на детската градина, допълни творческата атмосфера.

Четирите екипа – Земя, Луна, Марс и Ракета – се впуснаха в творческа надпревара. Техни консултанти и вдъхновители бяха родителите. Невероятни сцени от бъдещето оживяха, а при представяне на проектните решения децата убедително разказваха за нестандартните космически кораби, с които пътуваха до Марс и Луната, за сцени от бъдещето, плод на тяхното въображение. Всички екипи включиха в проектите си невероятни театрални сцени, кътове за забавление, някои от които бяха с таен код. В конструктивните им проекти присъстваха и хора, контролиращи реда и сигурността на участниците в концертните и театрални представления.

С изключителна радост споделяме, че екипите показаха задружност, координация на дейностите, умения да намират иновативни решения за идеите си. Журито от родители наблюдава и оценява екипите, определи грамотите и раздаде наградите в края на сесията.

Образователната програма First® Lego® League Discover – сезон Шедьоври бе вълнуващо преживяване за децата от група Пчеличка. Образователните сесии бяха умело съчетани с теми от програмната система на детската градина. Проектните дейности вдъхновиха децата да експериментират, да планират своята дейност, да откриват вълшебни светове, да опознаят отблизо театралното и музикално изкуство. Те научиха за това как страстта на хората към изкуствата може да бъде споделена чрез STEM.

9 сесии, 9 предизвикателства и разнообразни конструктивни решения с комплектите на LEGO Education STEAM Park и тематичния комплект за сезона – Discover. Стъпка по стъпка децата овладяваха основни ценности като работа в екип, иновации, откривателство, забавление, приобщаване, въздействие.