Лего 8 и 9 сесия – сезон Шедьоври

Играем, учим, мечтаем и творим с Лего

По време на 8-ма сесия „Сцени от бъдещето“ децата научиха как могат да комбинират идеите си, за да създадат хубаво място, където да споделят интересите си. Техните интересни конструктивни решения отговориха на въпроса „Какви места можем да построим в бъдеще?“. Те изградиха място, където показват своите хобита и интереси. Изявиха увереност в способността си да строят и подобряват проектите си заедно.

По време на генералната репетиция от 9-та сесия децата се подготвяха за финалното събитие – обсъждаха на коя планета искат да отидат, какво ще построят, за да могат да се забавляват, изработваха декорите за своето космическо пътешествие. Чрез конструктивни и изобразителни дейности децата сътвориха макети на планетите от Слънчевата система, космонавти и ракети. Подготвиха се за своето космическо пътуване през 10-та сесия.

По време на всички игрови сесии бяха направени интегративни връзки с образователното съдържание за възрастовата група, за да може децата да усвоят и приложат на практика получените знания и умения по време на работа с конструктора Lego Education.