Лятна академия за приятелство

Лятна академия за приятелство отвори врати във всички групи.

Старта бе даден от група Мики Маус с игри за запознанства. Разказвайки за себе си, за своите мечти и любими занимания – един ефективен педагогически подход децата да се почувстват по – уверени, да открият нови приятели, а и да овладеят умението за представяне пред публика.

С нови приятели играта е по-забавна, по-съдържателна, по-интересна. Пиратското водно приключение обедини малки и големи, създаде много настроение, усмивки и екипни действия, за да се предпазят от водната струя. Изработените пиратски маски предизвикаха и думи на благодарност между децата.

За приятелството трябва
да се борим всеки ден.
То е свято като хляба
от съдбата подарен.

Колко хубаво е само
да усетиш, ей така,
До сърцето друго рамо
и протегната ръка.

Приятелство, обичано приятелство,
на тебе всичко се дължи!
Затуй те пазим вечно от предателство,
и от обиди и лъжи!

Предстоят събития, изпълнени с приключения, сближаване и нови приятелства. Щастие е да видиш малки и големи да се забавляват заедно, да се учат и успяват.

Още една вдъхновяваща и сърдечна инициатива – творим гривна на приятелството!

Децата от академията превърнаха детската площадка в творческа работилница. Нашата цел бе да насърчим децата да бъдат креативни, отзивчиви, да споделят и обсъждат, да си помагат и успяват в изпълнението на своя проект. Творческият процес им позволи да изразят своята индивидуалност и да създадат нещо лично и значимо, което след това да подарят на другите.

Усмивки и изненада се четяха в очите на децата. Думи на благодарност и прегръдки изпълниха двора на детската градина. Всички деца успяха да създадат свои уникални гривни, които станаха символ на новите им приятелства и сърдечни връзки. Тези гривни не само украсиха техните ръце, но и сърцата им и ще им напомнят колко важно е споделянето и грижата за другите. Малки и големи се научиха да работят в екип, подобриха и своята финна моторика.

Да подариш, да съпреживееш, да споделиш радостта – това е част от емоционалната интелигентност, която възпитаваме у децата. Лятната академия на приятелството учи децата на толерантност и уважение към различията на другите, като споделят и приемат подаръци, изработени с любов и внимание.