Лятна академия – уроци на сърцето

Лятната академия за Приятелство продължава

Децата от група Ян Бибиян и техните нови приятели продължиха щафетата в Лятната академия за Прияталство и отвориха нова страница за взаимопомощ и подкрепа.

Игрите с пъзел са любими за децата, но тези с много части са предизвикателство. Тук на помощ дойдоха бъдещите първокласници. Те насочваха, подсказваха своите малки приятели, а когато се получи даден образ разговора между малки и големи става оживен. По време на дейността, децата не само сглобяваха пъзелите, но и обсъждаха сюжета на приказките, споделяха своите любими моменти и герои, което допълнително обогати техните комуникативни умения.

В заключителната фаза всеки екип представи сглобения пъзел и с думи разказа момента от приказката, изобразен на пъзела. Провокирани от учителя и малки, и големи определиха какво е добро, как може да си помагаме и каква е поуката от приказката.

Цялостното преживяване беше изключително ползотворно и остави дълготрайни позитивни емоции у децата. Сътрудничеството и работата в екип на малки и големи дава възможност децата да открият нови приятели стимулира детската наблюдателност, внимание и е модел за възпитаване на нравствени качества.

Творческа работилничка за приятелска изненада

В група Мечо Пух Лятна академия за приятели стартира с творческа изненада. Малки и големи твориха , а след това с обич подариха своите творби на приятел. Едни бяха изненадани, други притеснени, но усмивка грееше по лицата на всички.

Уроците на сърцето продължават и с Еми, за да преодолеем притеснението и придобием увереност и свобода при общуването.