Малки цветари-градинари!

Децата от група Лъвчета, провокирани от експерименталната част на проекта Големият лов на растения, достигнал до нас благодарение на БД Син флаг , опознаха света на растенията – структура, разнообразие, цъфтеж и грижа за тях.

С голямо въодушевление малките наблюдатели опознаха биоразнообразието от цветя. Научиха се да групират цветята според мястото им на растеж (ливада, градина, поле, къща, саксия). Запознаха се с правилата за засаждане и грижа за цветята.

Чрез практически упражнения откриха защо е необходимо тревата да се подстригва и се опитаха да назоват и обяснят връзки и зависимости среда – хора – природа.

Предизвикателствата продължават в света на растителните видове в двора на детската градина, как се раждат и колко време е необходимо да пораснат.

Участието ни в проекта провокира и педагозите да разработват интерактивни игри и материали, за да бъде достъпно и интересно овладяването на знания и умения. С благодарност към всички родители, които ни подкрепиха в опознаването на растителните видове у дома, в градината и полето.