Медоносна пчела

Децата от група „Незабравка“ направиха едно вълнуващо пътешествие в света на пчелите, реализирайки дейности по Проекта Големият лов на растения, достигнал до нас, благодарение на БД „Син флаг“.  Вървейки по стъпките на Дарвин бъдещите изследователи проучиха къде живеят пчелите, кой се грижи за тях, изчезващ вид ли са и как може да ги защитим.  Провокирани към нови знания, децата изработиха интерактивна книжка (лапбук) с флаш карти, забавни въпроси и много картинки, стимулиращи детската реч.

Пчеличка лекокрила лети от цвят на цвят.
В кошничка събира слънчев аромат.
В кошера долита с бързите крила
и слага в медна пита слйнцето в меда.

Какво научиха децата от група Незабравка? – един безспорен факт – огромното значение на медоносните и дивите пчели за запазването на биоразнообразието, за опрашването на различни растителни видове и не на последно място – тяхната важна роля за хората.

Как извървяха своя път към знанието за света на пчелите  може да научите от нашата електронна книжка – един незаменим наръчник за млади еколози и приятели на природата:

Еколози в ДГ 14 „Дружба“ Варна с грижа за пчелите

По повод Деня на пчелите, децата от подготвителните групи обсъдиха и споделят с Вас пет начина да опазим пчелите и пчелното семейство.

Отворете електронната ни книжка: