Национален ден по БДП

ДГ № 14″Дружба“ се включиха в Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29-ти Юни.

Денят бе изпълнен с ролеви и познавателни игри, които имаха за цел да насочат вннманието на малки и големи към правилата за безопасно поведение на пътя, да им напомнят колко е важно те да бъдат спазвани, за да се ограничат инцидентите и пази живота на пътя.

На площадката по БДП – един мини модел от улици и кръстовища – децата от група Делфинче и Пчеличка и част от бъдещите първокласници представиха ролеви урок по безопасност. Под зоркото око на своите учители те влязоха в ролята на водачи на превозни средства, пешеходци, велосипедисти и демонстрираха умения за безопасно пресичане на кръстовище както с регулировчик, така и със светофар. За всяка критична ситуация вниманието на децата бе насочвано към правилата за безопасно движение и езика на знаците.

„На улицата правилата са важни“ – под това мото се проведоха състезателни игри по БДП, в които децата демонстрираха умения да управляват тротинетки и решават познавателни задачи за безопасно поведение на пътя и  пътните знаци.

С много емоции и настроение премина и маратонът с тротинетки, в който се включиха всички деца. Те показаха своят спортен дух, като преминаха през различни трасета и препятствия. Децата се насладиха на приятелска конкуренция и взаимна подкрепа, а публиката ги насърчаваше с аплодисменти.

В творческите работилници за „Безопасно детство“ малките художници рисуваха и оцветяваха сюжетни картини за правилата на движение, с които организираха подвижна изложба в двора на детската градина.

В Националния ден за безопасност на движението по пътищата малки и големи отправят своя апел „Пази детето на пътя! Пази живота на пътя! Спазвай правилата за безопасност!“

Клуб „Безопасно детство Дружба“ Ви призовава – „Спазвайте правилата и бъдете пример за децата!“