Наша гордост през учебната 2020-2021 година

Възпитаниците на ДГ ,, Дружба‘‘ достойно се представиха в различни надпревари и състезания.

 •  Явор Златев от група ,,Мики Маус‘‘ участва в турнир по шахмат Мемориал ,, Теодоси Костадинов ‘‘ и се класира на 4-то място в категория 8 годишни.
 •  Северина Тодорова от група Мики Маус‘‘ участва в детски маратон ,,Коджа Кая Ултра‘‘ до 10 години и се нареди заслужено на 3 –то място сред големите .
 •  Калоян Недялков и Явор Златев с футболен клуб ДФК ,,Делфини‘‘ се класираха на 2-ро място.
 • Виктория Йорданова, група „Делфинче“ с карате се класира на 1-во място.
 • Яна Кацарова, група „Делфинче“ с лека атлетика се класира на 2-ро място със сребърен медал в скок на дължина.
 • Виктория Йорданова, група “Делфинче”, която спечели 1-во място в 15-тото Държавно първенство по Киокушин Карате за деца в град Бургас.

Нека успехите ги следват, сбъдват мечтите си и ни носят много поводи за гордост!

Награди и отличия за децата, участници в конкурса „Детско море – 2021“

С удоволствие и гордост споделяме с Вас имената на наградените деца от ДГ 14 „Дружба“, участвали със свои рисунки в конкурсаДетско море“, организиран от Моряшки професионален съюз.

 1. Специална награда: Александра Карталийски- група „Пчеличка“;
 2. Трета награда: Дария Илиева- група „Пчеличка“;
 3. Награда Малък участник: Румен Христов- група „Слънчо“;
 4. Поощрителна награда: Християн Христов- група „Слънчо“;
 5. Поощрителна награда: Самуил Спасов- група „Делфинче “.

С удоволствие и гордост поздравяваме Александра Иванова от група Пчеличка за спечеленото първо място в конкурсаКакво е за мен водата?“.

Вокална формация „Приятели БГ“ с отличие

 С радост споделяме успеха на вокалните ни таланти в конкурса „Обичам те море“- завоювано второ място и сребърен медал.

През учебната 2020-2021 година във формацията участват 24 деца с изявени музикални способности. Под ръководството на музикалния ни педагог Евелина Ангелова отправиха едни от най-красивите поздрави за Коледа, рождения ден на детската градина, за празника на мама. Техните красиви гласове развълнуваха и докоснаха сърцата на всички.

За своята всеотдайна работа г-жа Ангелова бе номинирана в 27-мите „Годишни награди за мода, стил и бизнес“ с продуцент Красимир Недялков. В подкрепа на тази номинация, нашите вокални таланти участваха с песента „С деца на море“ и показаха сценично поведение, артистично и прекрасно изпълнение. Аплодисментите и наградите бяха заслужени.

Екипът на детската градина желае още много успехи на вокалната ни формация, а на бъдещите първокласници, участващи във вокалната формация, нека любовта към музиката да ги води към нови успехи.