Подай ръка на климатичните промени

Глобални дни на действие на Екоучилище Дружба

Глобалните дни за действие са призив към всички по света да споделят активно дейностите си, насочени към един по-устойчив свят. Инициативата има за цел да отпразнува и да демонстрира действията, предприети от участниците в Програмите на Фондацията за екологично образование и Българско Движение „Син флаг”, както и от съмишленици по целия свят, желаещи да допринесат за устойчивото общество.

С грижа и отговорност, екипът на ДГ № 14 „Дружба“, чрез практико-приложни дейности, игри и образователни еко уроци възпитаваме и насочваме малки и големи как може да помогнем на природата и Земята.

В нашата дейност активно приобщаваме и родителите, които са отзивчиви и съпричастни участници.

 

„Подай ръка на климатичните промени“

Децата и екипът на ДГ 14 „Дружба“ се включиха в щафетно бягане с еко послание – част от глобалните дни на действие, инициирани от Програмите на Фондация за екологично образование и Българско движение „Син флаг“. Всички групи предаваха факела на знанието, споделяйки активно дейности, насочени към един по-устойчив свят. Еко посланието бе запечатано на цветни флагчета, които поставиха на входа на детската градина. Така призива на децата достигна до родители и приятели на детската градина.

Глобалните дни на действие бяха съпроводени и с други еко инициативи с грижа за здравето, климата и природата, които са част от програмата за екологично образование в детската градина