Поклон Вам, будители народни!

1 ноември – Ден на народните будители

Нека делата на пpocвeтитeлитe, изградили цeннocтите нa бългapcĸaтa нaция, ни бъдат пример и вдъхновение за развитие и нaциoнaлнo caмoчyвcтвиe.

Честит празник!

Българският дух на I- ви ноември в ДГ 14 „Дружба“

Деца, родители и екипа на ДГ Дружба започнаха деня си с китка от български танци, в които се включиха и най- малките възпитаници на детската градина.

Нека българския дух, стремежа към знание и просвещение, да пребъде!

Честит Ден на народните будители!

„Поклон, будители народни,

цял низ светли имена,

чисти, сияйни, благородни,

вий сте наш’те знамена

нам за вечни времена.“

 

 

Празничен урок по родолюбие

Децата от група Лъвчета и Смехорани, заедно със своите родители и учители – г-жа Люцканова и Монева, г-жа Йорданова и Ангелова, представиха един незабравим и вълнуващ урок по родолюбие.

На празника звучаха стихотворения и песни. Децата показаха завидни знания за будителите, с какво всеки от тях е допринесъл, за да може днес свободно да живеем, четем и не забравяме тяхното дело. Нито един въпрос, зададен от родителите в група Смехорани, не затрудни децата. Празникът завърши с думите:

„ Чест и слава, вечна слава,

вам будители народни!

Ваш,та памет вдъхновява

към дела за светли дни!“

и един прекрасен танц с цветовете на българското знаме.

Децата от група Смехорани и Лъвчета получиха подарък от директора на детската градина – комплект „БЪДЕЩЕ за миналото“ – портрет на Левски и Ботев – рисуване по номера.

Празничните уроци по родолюбие, предизвикателствата да нарисуваш портрет на великите българи, възпитават – да носим българския дух, да обичаме и почитаме нашите герои, да сме горди наследници на велики и славни герои.

ДГ 14 “ Дружба“ – съвременни будители, хора, които правят така, че децата ни да се развиват не само овладявайки знания и изграждайки умения, а и като формират ценности и поведение на истински българи.

Това е екипът, с директор Елена Гаданчева, които гради БЪДЕЩЕ – нестандартен, креативен, всеотдаен – носител на НАГРАДА ВАРНА 2023

Честит Ден на народните будители!

Екип в подкрепа на просвещението – поклон пред труда и всеотдайността!