Посещение във фитнеса

Активност по Националната програма „Хубаво е в детската градина“ – за възпитаване на двигателно активни деца с траен интерес към физическото възпитание и спорт.

За реализиране на одобрен проект по Националната програма, децата от група „Лъвчета“  посетиха близкия фитнес център. Посещението имаше за цел да им предостави възможност да наблюдават и да се запознаят как преминава една тренировка във фитнес център. Заедно с тях бе и бащата на Азара – Евгени Николов, който ги запозна с фитнес уредите, разказа им за тяхната функционалност и ползите за хората, които тренират на тях.

Децата научиха и важни правила и техники при изпълнение на упражненията с различните фитнес уреди. Особено антрактивна за тях бе активната тренировка на участниците във фитнес центъра и демонстрацията на различни упражнения и техники за поддържане на физическа форма и здравословен начин на живот. Незабравима ще остане импровизираната мини тренировка с различни физически активности под надзора на треньор.

Благодарим на г-н Николов за сътрудничеството и оказаната подкрепа да насърчим децата към активна двигателна дейност чрез тренировки във фитнес център, за възможността да се докоснат до тренировката на шампиони.

Примерът, знанието, непосредственият опит, сътрудничеството с родителите, са инструмент за активно учене и възпитаване на интерес към спорта и двигателна дейност.