Приказка в бяло – зимни игри и забави за малки и големи

Над тополки, над ели, ситен сняг вали, вали. Ех, че време! Ех, че сняг!

Децата посрещнаха с много възгласи снежинките, които прелитаха навън и очакваха с трепет да натрупа. А когато това не се случи в родния ни град, ние разказахме нашата приказка в бяло.

В ДГ Дружба на 10 февруари, стартира зимна надпревара в игри и забавления. Занималните се огласяха с весел вик и смях, зимни песни, състезания, забави.

Децата от група Мечо Пух и Мики Маус си направиха снежен човек от отпадъчни материали и с шейничка на колела му набавиха морковчета, за да не е тъжен, ако зайко му го схруска.

Децата от група Пчеличка и Делфинче показаха завидни умения да се движат в по заснежени мостчета, в зиг-заг по лабиринти, за да помогнат на своите крилати приятели и животните в гората.

А децата от група Звездичка, Лъвчета, Смехорани и Слънчо в състезателна надпреваха подредиха зимния пъзел, пренасяха снежни топки и бяха толерантни при загуби и победи.

Бъдещите първокласници от група Ян Бибиян и Незабравка демонстрираха добра двигателна култура. Нито придвижването с кокили, нито сложните задачи по български език, ги затрудниха. Празникът във всички групи завърши със снежната игра „Уцели ме със снега“.

И дори в града ни да няма сняг, в детската градина има зимно веселие и децата знаят правилата за безопасността на пистата, за игрите през зимата и движението по заледените улици.