Приятелство безценно

Децата от група Мики Маус, Смехорани и Лъвчета заедно с психолога ни Еми,  г-жа Танева и Костова участваха в приятелски уроци на сърцето.

В творческата работилница „С четка и боички“, малки и големи рисуваха и оцветяваха картини, символизиращи приятелство и подкрепа, разказваха за изобразеното и назоваваха добрата приятелска постъпка. Тези малки художници ни показаха, че приятелството е истинско изкуство и организираха пъстър колаж от рисунки, който споделиха със своите родители.

А с Еми уроците на сърцето продължиха с разговори и игри на доверие за смисъла на думите „приятел“ и „приятелство“. Заедно направиха „Дърво на приятелството“, което окичиха с думи като „споделяне“, „любов“, „подкрепа“, „помощ“, „усмивка“, „подарък“, „доверие“.

Децата успяха да разберат колко силни могат да бъдат думите, че те могат да дават криле, но и да нараняват. Всички бяха единодушни, че приятелите не бива да се обиждат и нараняват, а да се уважават и подкрепят.

Всички усмивки, добрини, благодарности и подкрепа, които малки и големи разменяха помежду си през изминалите дни, бяха събрани в малък албум на приятелството. Направените снимки сложиха в рамка, която украсиха по различен начин с декоративни елементи. А всички снимки подредиха в албум, събрал в себе си незабравими моменти, усмивки, прегръдки, приключения и подадена приятелска ръка за помощ.