Първи учебен ден в ДГ Дружба

15 септември
–  ден от който се учиш да летиш и покоряваш върхове на знанието!

15 септември  – вълнуващ, красив, пълен с очакване и надежди!

Първият учебен ден в ДГ Дружба започна с химна на детската градина, възпяващ добротворчеството, дружбата и толерантността. По традиция празникът започна с тържествено  посрещнане и издигане на българския флаг, с химна, който прикова малки и големи. Празникът бе открит от директорът на детската градина г-жа Гаданчева с пожелания и благослов към деца, родители, учители, помощник възпитатели. Заслужени аплодисменти от всички получиха любознателните и търсещи предизвикателства бъдещи първокласници, които завоюваха победи дни преди първия учебен ден.

С цветни балони и цветни мечти, със слънчеви усмивки и ведри лица, с песни, стихове и многонастроение децата отбелязаха началото на учебната година. Преди звънчето да ги призове към нови приключения в света на познанието деца-орисници от всички групи отправиха свои пожелания по детски, а с полета на балони бяха споделени такива и от родителите.

Всички групи, водени от своите родители и помощник възпитатели преминаха под цветния венец, а в занималните ги очакваха нови изненади и игри. Децата от четвъртите групи бяха посрещнати по традиция с питка, мед и шарена сол, след което в  игри и забавни задачи, откриха съкровище, което ще ги води към мечтаното училище.

Да е честита, здрава, спокойна и успешна новата учебна година!

  • Настоятелството и екипът на ДГ „Дружба“ отправят благодарност към всички, които споделиха с нас първият учебен ден и подадаха ръка на пострадалата от наводнение детска градина чрез инициативата „Да творим добро!“
  • На 19.09.2022 в 10 часа в детската градина дарителските кутии ще бъдат отворени и средствата преведени по сметката на пострадалата от наводнение детска градина. Добре дошъл е всеки на този тържествен акт.