Рожден ден на ДГ – фитнес-център и супер-кухня на Мама

Детски фитнес център в ДГ № 14 „Дружба“

ДГ „Дружба“ направи още една крачка за детското здраве. По повод рожденният ден на детската градина децата представиха откриването на детски фитнес център с много и разнообразни възможности за двигателна активност – крос тренажори, велоаргометър, детски степер, бягаща пътека, комплекс от уреди за укрепване на мускулите  и сетивното развитие.

Представянето на детския фитнес център бе  споделено с родители, директори от варненски детски градини, г-жа Заркова – експерт от РУО Варна и Община Варна.  Идеята за здраве чрез движение е заложено в концепцията на проект по  НП „Хубаво е в детската градина“. Два от уредите са закупени със средства на националната програма, а останалите –  с подкрепата на родителската общност и средства от бюджета на детската градина.

Празника откри вокална формация „Приятели БГ“, които поздравиха гостите с артистично изпълнение на любими песни , а бъдещите спортисти от група Делфинче демонстрираха кратка тренировка в новия фитнес център.

Деца от група Слънчо изненадаха гостите с представените игри с двигателни и образователни задачи на интерактивния под – една иновативна възможност да учим, играем и развиваме бързина, наблюдателност, концентрация, логическо мислене, емоционален комфорт, толерантност…

Децата от вокална формация „Приятели БГ“ поднесоха своя музикален подарък на детската градина – нов химн по текст и музика на вокален педагог Евелина Ангелова.

От супер кухнята на МАМА

Деца и родители се насладиха на кулинарните изкушения, приготвени с много любов от децата на ДГ „Дружба“ с подкрепата на родителите, за рождения ден на детската градина.

Торта, сладки и бонбони за децата тук добри, черпят майки, баби и бащи!….

Благодарим на всички, които се включиха в предизвикателството и получиха първия си приз „Шеф готвач“.

„Здраве и храна“ е дейност, част от проекта по НП „Хубаво е в детската градина“, чрез която формираме здравословни хранителни навици, естетически вкус, култура на поведение и съпричастност.