С Еми в света на приказките

Четенето на приказки за приятелството има много положителни ефекти върху децата, помага за тяхното емоционално, социално и когнитивно развитие.

Приказките за приятелството често разказват за герои, които се грижат един за друг и си помагат в трудни моменти. Това помага на децата да се поставят на мястото на другите и да развият умението да разбират и съчувстват на околните. Такава бе и приказката, която Еми (психолога в датската градина) прочете на децата от група „Незабравка“ – „Мис Моли и училището по приятелство“.

През случките с Мишлето Кери те откриха истинските му приятели, разбраха колко е важно да им се довериш, за да преодолееш придизвикателствата. С Еми децата откриха и е докоснаха до различни емоции, които останалите герои в приказката изпитваха – радост, тъга, гняв, страх. Това насърчи малки и големи в група Незабравка да вярват, че и те могат да се справят с трудностите, да откриват и разбират собствените си емоции.

В края на това приказно пътешествие децата се прегърнаха и започнаха игри спокойни и уверени, че има приятели, на които могат да разчитат.