Храни се разумно, живей здравословно

Под този надслов преминаха допълнителните дейности организирани в група „Звездичка“. Техен гост бе г-н Марев, който разговаря с децата за здравословното хранене и ги запозна с деветте  най-полезни храни – жизнено важни за енергията на човешкия организъм. Заедно с него децата откриха кои храни е необходимо да се консумират ежедневно и с какво те са полезни за растежа и функциите на тялото. С учудване някои деца разбраха, че има и вредни храни, които трябва да не се консумират в големи количества.

Голям интерес предизвика у децата разказа на г-н Марев за режима на хранене и спорт. Децата с любопитство и интерес слушаха и участваха в разговора.

На раздяла децата благодариха на г-н Марев и обещаха да консумират повече полезни храни и да спортуват. А предизвикателствата пред родители и екипа на групата предстоят –заедно да възпитаме у децата навици за здравословно хранене.

Благодарим Ви,  г-н Марев, за отзивчивостта и добрия пример. Безценни са уроците, които децата получават и от срещите с Вас, родители.