Цветна палитра

Театрална среща за толерантността, приятелството и добротата

В деня на толерантността, децата в ДГ 14 „Дружба“ се впуснаха в приказно пътешествие с кака Марияна и кака Мартина от ТТ „Трик Трак“ и тяхната приказка за добротата, толерантростта и пътя към приятелството.

Вълнуващо преживаване, наситено с много житейски уроци за разбирателство, приемане на различията и добрите намерения на приказните герои. Разразилата се буря в отношенията на героите отшумя, когато в живота им се появиха цветните боички и вълшебните четки, когато героите започнаха да се чуват и разбират.

Тревоги, очаквания и радост се четяха в очите на децата, които проследяваха с внимание развитието на приказката. А когато се превъплътиш в един от героите на приказката – кучето и котето – ставаш модел за толерантост и приемане на различието.

С благодарност към всички, които са част от авторския екип на театралната постановка, одобрена и финансирана от Националния фонд Култура и вече доказваща своята устойчивост. Особено сме горди, че и Свилен Стоянов – артист в ДТ „Стоян Бъчваров“, тясно свързан с детската градина, е част от творческия екип на театралната постановка „Цветна палитра“. Пожелаваме на всички нови творчески успехи и нека заедно водим децата към познанието и добротворчеството чрез изкуство.

Театралната среща завърши с изненада от децата на група Слънчо и Звездички, които представиха една интересна разработка на картата на България- с българския трибагреник, културни исторически забележителности, велики българи. Тази изненада бе едно естествено продължение от пътешествието „Полет над България“.

Да възпитаваш чрез изкуство е магия. Очакваме още предизвикателства и поводи за общуване с театралното изкуство.