Честита Баба Марта 2022

От ранни зори Баба Марта посрещна малки и големи в детската градина. Нейни първи помощници бяха деца от трета и четвърта група, които изненадаха родителите със собственоръчно пресукани мартеници – символ на вярата за здраве, сила и дълголетие.

Забързана, усмихната, носейки слънце и добри вести тя влезе при децата от всяка група. Радостни искри бликаха от лицата на малки и големи. Децата я поздравиха с песни, стихове и танци, а добрата старица ги закичи с мартеници и им пожела

„Да сте живи, да сте здрави!

Зло да ви забрави!

С много обич и късмет,

да вървите все напред!“

Децата от група Слънчо и група Ян Бибиян й показаха своята изложба от мартеници, които изработиха заедно с мама. Тези красиви и оригинални мартеници ще са дар за възрастните хора и нашите приятели и спомоществователи от фирма Ескана.

Уважаеми родители, скъпи приятели и съмишленици,

Честита Баба Марта!

Колективът и децата на ДГ № 14 „Дружба“ Ви поздравяват с празника и Ви желаят здраве, светли и благоденствени дни на обич, мир и разбирателство.

Този толкова хубав празник ни припомня, че най-важните ценности в нашия човешки свят трябва да са водени от вярата в доброто. Доброто, което ни дава сили, променя света и ни закриля, винаги когато имаме нужда от това.

Магическата сила на мартеницата нека Ви носи късмет, мечти и много успехи.