13 ноември – СВЕТОВЕН ДЕН НА ДОБРОТО

„Три важни неща има в човешкия живот: първото е да си добър,

второто е да си добър и

третото е да си добър!“

Хенри Джеймс

Началото се поставя на 13.11.1998 г. в Токио, където се провежда Първата конференция на Световното движение на добротата. Там се приема Декларация на добротата, според която всички хора живеем в един свят и като преодолеем различията си, той ще стане едно по-добро място.

Знаете ли защо? Заради самата доброта.

Творете добро и го правете от сърце!

Споделяме с Вас нашите предизвикателства и уроци по добротворство. Очакваме Ви да бъдете наши партньори и съмишленици.

Бъди посланик на доброто!

,,Колко малко е нужно, за да бъдем щастливи!

Колко малко е нужно, за да бъдем добри!

Вдъхновената песен на щурците звънливи…

И гласчетата детски от безгрижните дни…“

Децата от група Ян Бибиян отправят своя поздрав по случай

13 ти ноември Световен ден на добротата!

Доброто в нас

Да възпитаваме и формираме нравствени ценности, да провокираме към добри дела и показваме модели да овладяват конфликтни ситуацци е наш приоритет.

Нашите малки възпитаници показаха отзивчивост, толерантност и умения да творят добро. Инициативите на децата от първа група  – Къщичка на вълшебните думи, Вълшебни правила на групата, Послания и позитивни думи за моето семейство развълнува родителите.

Децата от подготвителните групи Мики Маус и Мечо Пух предлагаха решения за различни конфликтни ситуации под мотото „Един проблем – много решения“.

От нашите любими приятели – книжките – малки и големи откриха добрите постъпки, поуките и отправиха послание с постер „Мост на добрината“. А игрите с Еми им помогна да визуализират добро и лошо, да направят космическо пътешествие в света на емоциите и да открият пътища за добро настроение и добри дела.

С нетърпение  четем авторската книжка с приказки за добрината на децата от група Мики Маус. Тя е плод на детско художествено и словесно творчество с подкрепата на учители и родители. Отделете време и я прочетете със своето дете. Разговаряйте за прочетеното. Провокирайте го да твори и прави добрини.

Линк за Книга на доброто:

Урок по добротворство – инициатива от седмицата на доброто

Екипа на детската градина, деца и родители се включиха в дарителската кампания на Сдружение „Василица“ и  подкрепиха  деца в неравностойно положение, които все още нямат раници, тетрадки и пособия, с които да ходят на училище.

Това са над 130 деца във Варненско и няколко села в общините Каварна и Генерал Тошево. Родителите на тези деца са силно засегнати от кризата и имат нужда от подкрепа, за да могат децата им да имат шанс да продължат напред по пътя на знанието.

Нашите добротворци отнесоха приготвените дарения с пожелание за много успехи в училище.