24 май – символ на духовност и повод за гордост

Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви,
с книжовността, таз сила нова,
съдбините си ти поднови!

Върви към мощната Просвета!
В световните борби върви,
от длъжност неизменно воден –
и Бог ще те благослови!

Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада там,
дето знаньето живей!

Честит 24 май -символ на достойнсто, традиция и духовност!

Носете винаги светлината на този празник в душите си!

Никоя професия не изисква толкова себеотдаване, да учиш другите и сам да се учиш.

Нека се чувстваме горди от съзнанието за приноса ни в световната култура.

Благодарим на всички родители, които споделиха с децата празничното шествие.

За ДГ „Дружба“ 24 май е повод и за гордост. На официална церемония в Арт салона на Радио Варна директорът на детската градина г-жа Гаданчева бе удостоена с почетното отличие на Министерство на образованието и науката „Неофит Рилски“.

Същото се присъжда за дългогодишна, целостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование. Една висока оценка, която ни задължава да бъдем още по-добри, креативни, с вдъхновяващи предизвикателства за децата на Дружба.

Зад тази награда, г-жа Гаданчева сподели, че стои обичта към децата, отдаденост, упоритост, смели проекти, талант, отговорност и всеотдейност на целия екип от педагози, помощник възпитатели, обслужващ и административен персонал.

24 май бе повод тези успехи на г-жа Гаданчева и детската градина да бъдат споделени на официалния прием по покана на Президента на Република България г-н Румен Радев и неговата съпруга г-жа Десислава Радева в Националния исторически музей. С думи на дълбока благодарност г-н Радев се обърна към всички учители и просветители, учени и изследователи, творци и хората на изкуството и перото, представители на библиотечното, читалищното и музейното дело.

Атмосферата в Националния исторически музей – хранилище на реликви от световен мащаб допълни приема с една вълнуваща и несравнима емоция. По време на приема директорът се срещна с дейци на изкуството и педагози от цялата страна.