Да подадем ръка на ПРИРОДАТА

Клуб Екология с апел – Подай ръка на ПРИРОДАТА!

19-21.09.2022 – дни на действие в общността на еколозите от ДГ „Дружба“. ЗАЕДНО ще създадем по-добра и здравословна среда, ще се трудим, ще учим и формираме навици за разделно събиране и грижа за природата.

С призива „ДА ПОДАДЕМ РЪКА НА ПРИРОДАТА“ деца от ДГ „Дружба“ се включиха в инициативата на btv „Да изчистим България ЗАЕДНО!“

Еколозите от групи Лъвчета и Ян Бибиян, заедно с г- жа М. Йорданова, Е. Балинова и леля Ани почистиха детска площадка до супермаркет ЦБА – събраха разделно хвърлените по земята отпадъци, почистиха алеите и тревните площи от падналите листа. В почистването се включи и Йоан ( от група Слънчо) заедно със своята баба. ДОБРИЯТ ПРИМЕР ПРИВЛИЧА НОВИ СЪМИШЛЕНИЦИ!

А природолюбителите от група Незабравка, заедно г- жа Йовчева, Добрева, с подкрепата на родители, положиха грижи за билковата градинка във вътрешния двор на детската градина – почистиха, прекопаха, поляха лехите и ги подготвиха за зимата. И за да е още по- цветно и красиво, майки и татковци подновиха боята на пейките и розариума.

Дните на действие „Да подадем ръка на ПРИРОДАТА!“ продължават с дейности за разделно събиране на отпадъци и участие в кампанията „Аз вярвам и помагам!“

Очакваме Ви и ВИЕ да се включите!