Ден на Черно море – 31 октомври

Международният ден на Черно море 31 октомври 2021г. отбелязва двайсет и петата годишнина от подписването на Стратегическия план за Черно море.

  • Той е символ на надеждата за по-добро бъдеще за 16 милиона души от шест държави, населяващи крайбрежието му.
  • Олицетворение на ангажимента на правителствата от региона за сериозни действия и реални резултати в усилията по възстановяването и опазването на морето.
  • Празник на посветените и неуморни усилия на много хора, които отделят от своето време и енергия, за да помогнат в опазването на околната среда.

За поредна година ДГ „Дружба“ обявява дни на действие по повод Международния ден на Черно море. Ще опознаваме биоразнообразието в нашето любимо Черно море, ще възпеем красотата му в рисунки, стихове и песни, ще се погрижим за чистотата на морския бряг.

Документ: „ПОМОГНЕТЕ НА ЧЕРНО МОРЕ СЕГА“

Клуб „Екология“ споделя с Вас клип от изложбата „С дъх на море“. Насладете се на творческия порив на деца и родители. Сътвореното ни дава надежда, че в душите на децата има красота, топлина, множество нюанси, но и загриженост за злободневни проблеми, като опазването на природата и на нашето любимо Черно море.

ВИДЕО-КЛИП „С дъх на море“

Ето какво споделят деца и педагози пред репортер на БНР: